T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AĞRI / MERKEZ - Kardelen Anaokulu

KAHVALTI LİSTESİ

KAHVALTI LİSTEMİZ

meb_iys_dosyalar/04/01/753024/dosyalar/2023_12/14154021_kardelenanaokulukahvaltilistesi.docx

PAZARTESİ GÜNLERİ: PATATES GÜNÜ

Patatesi çocuğunuzun sevdiği şekilde kızartma, haşlama veya fırında hazırlayıp gönderebilirsiniz. Yanında ekmek,zeytin,peynir ve bir adet mevsim meyvesi gönderebilirsiniz.

SALI GÜNLERİ: BÖREK GÜNÜ

Böreği çocuğunuzun sevdiği şekilde peynirli, patatesli, kıymalı, gül böreği, kalem börek vb. şekilde hazırlayarak gönderebilirsiniz. Yanında meyve suyu ve bir adet mevsim meyvesi gönderebilirsiniz.

ÇARŞAMBA GÜNLERİ: EKMEK ÜSTÜ GÜNÜ

Çocuğunuzun sevdiği şekilde dilim ekmek üstüne bal, reçel, krem peynir, çikolata, pekmez vb şekilde sürerek gönderebilirsiniz. Yanında peynir, zeytin, süt, kabuksuz çerez, kuru kayısı, kuru incir, ceviz vb gönderebilirsiniz.

PERŞEMBE GÜNLERİ:SİMİT,AÇMA,POĞAÇA,TOST GÜNÜ

Çocuğunuz hangisini seviyorsa ev yapımı olmak suretiyle hazırlayarak gönderebilirsiniz. Yanında peynir,zeytin,meyve suyu veya süt gönderebilirsiniz. Meyve olarak da mevsim meyvesi gönderebilirsiniz.

CUMA GÜNLERİ: YUMURTA GÜNÜ

Çocuğunuz yumurtayı ne şekilde yiyorsa krep,omlet,haşlama,kizartma vb şekilde hazırlayarak yanına ekmek,peynir,zeytin,süt ve bir adet mevsim meyvesi ekleyerek gönderebilirsiniz.

NOT:

Kullanacağınız beslenme kaplarının çocuk tarafından rahat açılıp kapanabilmesine ve açma kapama esnasında dökülmeyecek kaplar olmasına dikkat edelim.

Meyve yazan günlerde meyveyi dilimleyerek ayrı bir beslenme kabına koymaya önem gösterelim.

Beslenme kaplarının ve su matarasının cam olmamasına dikkat edelim ve mutlaka masa örtüsü koyalım.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.12.2023 - Güncelleme: 14.12.2023 15:41 - Görüntülenme: 54
  Beğen | 6  kişi beğendi